onsdag den 29. februar 2012

Der er noget, der ikke hænger sammen

http://www.b.dk/politiko/la-svage-skal-slippe-for-at-betale-skat

Hvis man ligefrem skal belønnes for at "vælge" at lade være med at være førtidspensionist, er der sq noget galt med systemet. For hvis man har evnen til at arbejde - hvorfor er man så overhovedet blevet førtidspensioneret?

2 kommentarer:

  1. Systemets største fejl er, at det pr definition er fejlfrit.
    Hvordan vurderer man "evnen til at arbejde"? Der er jo altid ét eller andet man kan lave.

    Sat på spidsen, så kan selv den mest kognitivt, fysisk, eller socialt handikappede vel slikke frimærker eller sortere søm eller sådan noget.

    Et aspekt, som jeg synes er blevet sjoflet og totalt overset, i den seneste tid, er værdigheden. Vi mener åbenbart, at det er i orden, at hyre polske rengøringsfolk og spise dem af med lud og koldt vand, for dernæst at gøre front mod de dårligst stillede i et sandt orgie af mishagsytringer.

    Eksempelvis har Vibeke Manniche underkendt en stribe af speciallægers udtalelser med en konstatering om, at det kun er venstre hånd, der gør ondt og at den pensionsindstillede er højrehåndet.

    jeg tror at vi som samfund skal passe på med ikke at blive ALT for kyniske, når vi vender tommelfingeren opad eller nedad. For det skulle jo helst ikke være sådan, at det kun er de privilligerede, der har ret til værdighed i livet. Vi burde have råd til at give alle den værdighed og så måske prioritere udekøkkener i italiensk terrazzo og arkitekttegnede toilet/bademilljøer lidt lavere.

    Se dét er hvad jeg synes at der er galt med "systemet".

    SvarSlet
  2. Det er et spørgsmål om, at nogle diagnoser som fx skizofreni i gamle dage var ensbetydende med farvel til arbejdsmarkedet, fordi det blev betragtet som en permanent tilstand, en livstidssygdom. Idag ved man, at man KAN recover fra skizofreni - og sådan er det med flere sygdomme og tilstande, hvor forskningen enten er kommet længere og/eller man har fået bedre behandlingsmuligheder. Således skal 'tilbuddet' ses i lyset af, at dem som er på førtidspension idag og reelt godt kunne arbejde lidt og måske arbejde lidt mere og tilsidst ende på fuldtid, de skal have muligheden. Og det skal de da...

    Jeg synes det er smukt og tiltrængt, at man begynder at kigge på førtidspension og fleksjob-systemerne, da de - og særligt sidstnævnte - trænger til en reform eller to.

    SvarSlet